Bosanskohercegovački Zeleni predali neophodne potpise za učešće na izborima

Predstavnici stranke Bosanskohercegovački Zeleni, CIK-u BiH predali su neophodne potpise za učešće na oktobarskim izborima.

Ova politička stranka nedavno je registrirana, a odmah su počeli sa pripremama za izbore. Navode kako djeluju na području cijele BiH.

Iz stranke ističu da su pozitivno iznenađeni odzivom simpatizera jer su za nekoliko dana prikupili preko 5.000 potpisa, od čega 3.000 u gradu Doboju, a ostatak u gradovima Federacije BiH.

“Optimistično dočekujemo predstojeće izbore. Formirani smo kao prva stranka zelenih u Bosni i Hercegovini i cijeli program je baziran na životnim temama običnog čovjeka. Zasad smo najprisutniji u Tuzlanskom kantonu, formirali smo općinske i gradske organizacije u cijelom kantonu. Državi su potrebne svježe snage koje će biti pokretač i dodatna vrijednost”, kazao je Sevlid Hurtić, predsjednik stranke.

Podsjećamo da je “Nezavisna lista Doboj- Sevlid Hurtić” nedavno promijenila naziv u Bosanskohercegovački Zeleni sa fokusom rada na zaštitu okoline, energetsku efikasnost i ekonomski razvoj.

Hurtić je ranije bio član SDA.