Koalicija BH Zeleni – Glas naroda skupom u Tuzli otvorila kampanju za Opće izbore

U Tuzli je večeras održana tribina stranke Bosanskohercegovački BH zeleni i Koalicije BH Zeleni – Glas naroda, povodom otvaranja kampanje za Opće izbore u BiH.

Na tribini su predstavljeni kandidati stranke BH Zeleni za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, kao i kandidati Koalicije BH Zeleni – Glas naroda za Skupštinu TK.

BH Zeleni su snaga i prva stranka osnovana u BiH koja se bori za ekologiju i energetsku efikasnost. Predsjednik i osnivač stranke Sevlid Hurtić istaknuo je da stranka BH Zeleni ima tri cilja.

“Koordinacija premijera sa gradonačelnicima/načelnicima svih gradova i općina u TK, bez obzira ko čini vlast u tim lokalnim zajednicama. Zatim, projekti zamjene azbestnih krovova na školama, postojeće rasvjete sa LED rasvjetom, projekti ugradnje solarnih ploča na sve veće javne i privatne ustanove, a koji bi se finansirali od strane gradova/općina i Vlade TK. I naravno naš cilj je i bolja putna infrastruktura u TK, odnosno putna deblokada najmnogoljudnijeg kantona u FBiH”, naglasio je Hurtić.

Nosilac liste Koalicije BH Zeleni – Glas Naroda za Skupštinu TK Jasnim Handžić kazao je da su BH Zeleni jedna potpuno nova stranka sa novom vizijom u političkom životu TK, dodajući da je njen cilj da bude glasan korektiv negativnih pojava u našem društvu.

“Ova stranka ima namjeru da visoko na agendi postavi probleme koji tiho razaraju ovu zemlju, i koji će ostaviti negativne posljedice budućim generacijama. Naša vizija je da čuvamo naše prirodne resurse, da naša djeca odrastaju u zdravim sredinama, da se razvoj naše ekonomije usmjerava ka smanjenju zagađenja, da koristimo ogromne potencijale za korištenje obnovljivih izvora energije”, naglasio je Handžić.

Lista Koalicije BH Zeleni – Glas naroda sastavljena od mladih, obrazovanih i iskusnih kandidata, koji su spremni vrijedno raditi za bolje sutra građana Tuzlanskog kantona.

Koalicija BH Zeleni – Glas naroda je jedna sasvim nova priča i novi pristup, sa novim ljudima.

“Zbog toga ćemo do 02. oktobra ukazivati na probleme, i nuditi rješenja. Nećemo govoriti da TREBA, nego ćemo davati odgovor na pitanje KAKO?”, poručeno je sa tribine u Tuzli.